De hoofdpijn was ineens weg, de onrust is vervangen door rust en ruimte. Dat had ze nooit verwacht, wat is ze blij en wat bijzonder dat dit zo snel werkt.

Rust en Ruimte

De telefoon gaat, ik heb een nieuwe melodie dus het geluid is nog even wennen. Ik neem op en hoor aan de andere kant een vrouwenstem zeggen: je spreekt me Lydia van Zuilen. Ik heb je nummer gekregen van Astrid. Ik luister naar haar woorden en verwelkom haar in het gesprek. Ik vraag wat ik voor haar kan betekenen. Ze heeft veel last van hoofdpijn en niets helpt. Ze zou graag van haar hoofdpijn af willen.

Loslaten

Ik vertel haar over de methode die ik gebruik bij de hulpvraag over hoofdpijn. Het is de Access Bars. Hierbij maak ik gebruik van 32 punten op het hoofd waar ik zachtjes mijn vingers opleg en zo het contact maak. Ieder punt is verbonden met een thema, gewone dagelijkse thema’s die een rol spelen in het leven van ieder van ons. Door deze zachte aanraking en verbinding ontspant je hoofd en kan de hoofdpijn minder worden.

Gewoon doen

Ze zegt dat ze voor alles open staat, omdat tot nu toe nog niets echt heeft gewerkt. Ze wil het graag uitproberen, want ‘zo is het ook geen leven.’ We maken een afspraak en aan het eind van de week komt ze langs. Bij een Access Bars behandeling hoef je als klant niets te doen. Alleen maar rustig te gaan liggen op de behandeltafel, de rest gaat vanzelf.

Tijdens de behandeling kunnen er vragen of inzichten naar boven komen, deze communiceren we soms op dat moment. De antwoorden zijn niet belangrijk. De vraag alleen doet al iets met je gedachten, je gevoelens, je lichaam en de beleving.

Diepe ontspanning

Na anderhalf uur maak ik haar zachtjes wakker. Het lijkt wel of ze in slaap was gevallen, maar toch was ze wakker. Als ze rechtop gaat zitten kijkt ze me aan en zegt: ‘wat een enorme ontspanning was dat, ik ben nog nooit zo diep ontspannen geweest’ Er verschijnt een lach op haar gezicht.

Ik vraag hoe het gaat met haar hoofdpijn. Ze voelt geen hoofdpijn meer, ze is verontwaardigd en is heel blij. Ze spreekt af dat ze snel weer komt, want hoofdpijn hebben is nu echt niet meer nodig.

Vertrouwen

Het is mooi om te zien hoeveel vertrouwen ze heeft in deze behandeling en het is fijn om te merken dat ik weer iemand verder heb kunnen helpen met  een diepe ontspanning. Ik ben dankbaar voor het werk wat ik kan en mag doen. Dat is mijn missie, het verschil maken in het leven van een ander.

Maak een afspraak

Wil jij ook zo’n heerlijke ontspanningsbehandeling?    Neem contact op of klik op deze link en: maak direct een afspraak in de agenda

Aanbod