Het was een mooie dag met een gezellig feest, lekker eten en leuke mensen. Er leek geen vuiltje aan de lucht, behalve af en toe wat regen en een fris windje. Wat ik niet wist, was dat ik op het punt stond een levensreddend moment te beleven, dankzij mijn intuïtie of misschien wel een beschermengel.

Feestelijke dag

Het was een mooie dag, een gezellig feest, met lekker eten en leuke mensen. De zon scheen door de wolken en de muziek klonk vrolijk in de tuin. Af en toe viel er een druppel regen en een fris windje blies door de lucht, maar dat mocht de pret niet drukken.

Jas zoeken

Ik besloot mijn jas aan te doen. Zin in kouvatten had ik niet, want dat was mij een paar weken daarvoor al overkomen. Mijn jas hing in een kast in de gang, dat wist ik zeker. Iemand had hem daar voor mij opgehangen. Ik liep naar de gang, langs de vrolijke gesprekken en het gelach van de gasten en vond de deur van de kast. Met een licht piepende beweging draaide ik de sleutel om en opende de deur.

Donkere ontdekking

Er brandde geen licht in de kast, maar in de schemer zag ik aan de linkerkant tegen de muur mijn jas aan een knaapje hangen. Over mijn jas hing, op hetzelfde knaapje, een andere jas. De afstand was net een beetje te ver. Ik rekte me uit en rommelde wat aan mijn jas in de hoop dat hij eraf zou glijden, maar helaas, dat gebeurde niet.

Hart bonst

Terwijl ik me uitrekte, voelde ik een vreemde zwaarte door mijn benen gaan. Alsof er gewicht op mijn voeten werd gelegd. Ik wilde een stap opzij doen, zodat ik er makkelijker bij kon en me niet zo hoefde uit te rekken. Gek genoeg lukte dat niet. Dat was een bijzondere ervaring.

Mijn rechterbeen bleef staan waar het stond en ik kon geen stap opzij zetten. Een gevoel van paniek verspreidde zich in mijn borstkas. Wat is er aan de hand? Waarom kan ik niet bewegen? Als reactie keek ik naar beneden, richting mijn been, om te zien waarom het niet deed wat ik wilde.

Gevaar vermeden

Wat ik toen zag, deed mijn hart overslaan en daarna twee keer zo snel bonzen, dat ik het gevoel had dat het uit mijn lichaam wilde springen. Recht naast mijn voeten gaapte een donker gat, met aan het eind een stenen vloer. Op de plek waar ik stond begon een steile keldertrap, recht naar beneden, met zo’n tien treden.

Geschrokken stapte ik achteruit, mijn adem stokte in mijn keel. In mijn gedachten zag ik wat er had kunnen gebeuren als ik wel mijn rechtervoet een stap opzij had gezet. Dan was ik… zo de leegte ingestapt en overdwars de keldertrap afgeduikeld met mijn hoofd naar beneden.

Dit had heel fout kunnen aflopen, maar ik had geluk. Ik was gered van een levensbedreigende val. 

Nog schrik

Ik weet niet hoelang ik in de gang heb gestaan, voordat ik weer een beetje bij mijn positieve kwam. Deze onverklaarbare redding was een bijzondere waarschuwing voor gevaar. Uiteindelijk, toen ik weer een beetje bij was gekomen, heb ik met een stevige ruk aan de mouw van mijn jas, mijn jas te pakken gekregen.

Daarna liep ik terug de tuin in om me bij de rest van het gezelschap te voegen, gelukkig ontsnapt aan een vreselijk ongeluk. Ik weet nog dat ik me een beetje wazig voelde, want de schrik zat er nog goed in.

Ervaring delen

Een paar uur later, toen ik het verhaal aan mijn partner vertelde, zei hij: “Ik zag aan je dat er iets was, maar ik wist niet wat.” Blijkbaar was de schrik duidelijk van mijn gezicht af te lezen.

Gek genoeg vertelde ik hem direct na mijn ervaring niet wat er gebeurd was. Ik denk dat ik daar te suf voor was, want ik stond er totaal niet bij stil. En bijzonder genoeg vroeg hij mij ook niet of alles goed ging, ondanks dat hij iets aan me had gezien.

Gered en beschermd door iets. En dat iets beschermde mij om niet naar beneden te duikelen.

Was het een beschermengel die mij waarschuwde voor gevaar of was het mijn intuïtie die mij vertelde geen stap opzij te zetten en mij behoedde voor een ongeval?

Het idee alleen al is een krachtige en geruststellende gedachte, dat ik werd gered van een levensbedreigende situatie. En ik het nu gezond en wel kan navertellen.

Deel jouw bijzondere ervaring

Intuïtie of Beschermengel een Levensreddend Moment Beleven. Ken jij ook dat gevoel dat je door iets gered of gewaarschuwd bent in je leven?

Deel je ervaring door te reageren onder dit blog. Ik lees met veel interesse jouw verhaal over een levensreddend moment in je leven.

Wil jij meer weten over het luisteren naar je intuïtie? Klik op deze link en neem contact op door een bericht te sturen.