Stel je voor: je wandelt door de smalle, kronkelende straatjes van Venetië en komt onverwacht een pittoresk kerkje tegen. Binnen wacht niet alleen de rust en schoonheid van de architectuur op je, maar ook een ontmoeting die je leven zal veranderen. Hoe vaak maak je zoiets mee? Deze vakantie bracht mij een moment van pure magie. Lees verder om te ontdekken hoe een toevallige ontmoeting mijn reis een diepere betekenis gaf.

Heerlijke tijd

Vakantie is het moment om iets nieuws te zien, iets onverwachts te doen en iets unieks te ervaren. Deze vakantie was daarin heel speciaal. Ik neem je graag mee op deze reis, om samen deze bijzondere ervaring te beleven. Misschien heb jij ook weleens zoiets meegemaakt als deze magische ontmoeting in Venetië, en daar ben ik natuurlijk heel benieuwd naar.

Pittoresk kerkje

Op het eerste oog lijkt dit pittoreske kerkje in Venetië prachtig, maar niets verraadt hoe bijzonder het werkelijk is. Er zijn weinig bezoekers, slechts drie in totaal. Terwijl ik rondwandel, geniet ik van alles wat er te zien is – en dat is veel.

Bij de ingang zie ik een jonge dame die in het Engels uitlegt dat ze hier onderzoek doet. Ze toont verschillende papieren die haar toegang tot de kerk bevestigen. Na enige verwarring laat de kassière, die misschien geen Engels spreekt, haar door. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en ik besluit later met haar te praten.

Onderzoek kerk

Ik vervolg mijn weg door de kerk en laat me betoveren door de uitstraling en de serene stilte middenin het drukke Venetië. De sfeer is bijzonder kalm, een oase van rust.

We worden naar elkaar toe getrokken en maken oogcontact. Ze vraagt waar ik vandaan kom, een perfecte opening. Ze is architect en bestudeert het unieke ontwerp van de kerk. Met passie vertelt ze over haar levenswerk, het jarenlange onderzoek en haar ontdekkingen. Dit is de eerste keer dat ze de kerk in het echt ziet. Ons gesprek wordt steeds diepgaander.

Persoonlijk verhaal

Het gesprek gaat vanzelf. Ze deelt een persoonlijk verhaal: ze heeft niemand meer, geen ouders, partner, kinderen en zelfs haar paard is vorige week overleden. De tranen staan in haar ogen; ze is gebroken. Ik vertel haar mijn verhaal, en ze luistert ademloos. Ze voelt zich gesteund en ik ‘werk’ met haar, zoals ik met mijn klanten werk. Ze voelt zich direct sterker en krachtiger.

Magische ontmoeting

“Patricia, jij bent echt heel gevoelig,” zegt ze. “Dit is zo speciaal. We moesten elkaar gewoon ontmoeten, want ik had zo hard healing nodig. Jij bent hier precies op het juiste moment gekomen, speciaal voor mij.” We weten beiden dat iets ons samengebracht heeft. Het is onverklaarbaar, maar goed, het is meer dan perfect.

Samen gebracht

Zo kan het gaan als je onbevangen en open kijkt en luistert naar wat er mag zijn. Dat deden wij beiden, waardoor iets onvoorwaardelijk moois ontstond. het was een bijzondere ontmoeting om nooit te vergeten, zomaar op een doordeweekse dag in Venetië.

Bijzondere ervaring

Heb jij ook zo’n ervaring? Deel hieronder jouw verhaal van een bijzondere ontmoeting, zodat we samen de wereld vanuit een ander perspectief kunnen leren kennen.

Wil je mij persoonlijk ontmoeten en zien wat wij met elkaar kunnen ervaren?
​​​​
Klik op deze link en maak een afspraak voor onze ontmoeting