Een stukje chocola van bijna €3000,00. Tja, dat is het wel geworden. Je weet wel van die Alpenmilk chocola van die Paarse koe. Een stukje wintersport gevoel, daar lijkt het een beetje op.

Het was een gewone woensdagavond. Om 20:00 wilde ik deelnemen aan een webinar. Met mijn kopje thee en stukje chocola vertrok ik naar boven achter de computer. Heerlijk genietend van de warme thee die de chocola kan doen smelten. Dit keer was het stukje een beetje te groot en ik deed een poging om het kleiner te maken met mijn kiezen.

Dat ging… maar er was iets raars in mijn mond gekomen tussen de chocola….. Een moedeloos gevoel maakte zich van mij meester. Zo’n gevoel wat als een warme golf door je heen stroom en alle cellen in je lichaam aanzet. Ik kreeg het warm, want ik wist precies hoe laat het was.

Mijn nog geen twee jaar oude kroon was afgebroken. En niet zomaar afgebroken maar gewoon volledig. Bij de tandarts hadden ze het niet helemaal begrepen. Ze wilde de kroon even schoonstomen om hem weer terug te kunnen zetten. Toen de tandarts in mijn mond keek werd het stil…heel stil en toen kwam de Ooo.

Opnieuw kwamen de moedeloos cellen in beweging. Dat betekende niet veel goeds. Er was niets meer aan te doen. In de middag mocht ik terugkomen om, op mijn verzoek, nog iets te proberen. De tandarts begon met enige twijfel aan de behandeling. En nog maar net begonnen trok ze mijn muziekoortje uit mijn oor.

Het gaat niet, sorry, de wortel is te zacht, ik moet het helaas weer dichtmaken. En daar zat ik dan, met een gapend gat in mijn mond, want ja zo voelt dat als er een tand uit is.

Loop maar even naar de balie en vraag maar wat ze kunnen doen. Bij de balie waren ze al volop in actie. Er was namelijk maar 1 mogelijkheid en dat was een implantaat. De volgende ochtend om 8:00 werd ik verwacht voor de operatie.

En zo was ik een week na het incident een tand en €3000,00 lichter en een implantaat rijker. Even een halfjaartje herstellen en dan komt de echte parel in mijn mond. Dat was een kostbaar stukje chocola.

Op welk moment heb jij je weleens zó moedeloos gevoeld?

Ook dit gevoel hoort bij het leven en mag er zijn. Het is waardevol om te kunnen voelen. Kun jij een moment herinneren dat je je moedeloos voelde?

Fijn als je jouw verhaal wilt delen, ik lees graag met je mee…