Het vraagt moed om in beweging te komen en iets te doen wat anders is dan je gewend bent, spannend of onbekend is.

Moed

Hiervoor moet je uit je comfortzone stappen, je oude vertrouwde veilige plek. Een stap buiten je comfortzone ligt je groeizone. De zone die eerst wat spanning oproept waardoor je je onzeker gaat voelen.

Een stap

Na de stap in de groeizone en de lichte spanning die dat met zich meebrengt ontstaat er een groot gevoel van voldoening. Je bent verandert en gegroeid. En weer een stap verder gekomen of eigenlijk dichterbij het bereiken van je doel.

Doel

In actie komen met je doel voor ogen. Wat wil je bereiken? Wat wil je doen? Pas wanneer je dat helder hebt kun je tot actie overgaan. Je leven vormgeven zoals jij dat wenst hangt samen met actie. Groeien is ook op tijd op zijn tijd achterover leunen, stil zijn, tijd voor jezelf vrijmaken, dingen doen waar je energie van krijgt en blij van wordt.

Geluk

Geluk en tevredenheid vind je terug in de juiste dingen doen op het juiste moment, vanuit jezelf. Jouw visie, jouw verlangen en jouw levenspad. Leven vanuit het geloof en vertrouwen dat het klopt voor jou. Vitaliteit gaat over de work-life balance, hiervoor mag je  onderzoeken wat voor jou het beste werkt en wat bij je past.

Signalen

Let op de signalen die jou laten weten dat iets je meer energie kost dan het je oplevert. Dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen om de balans weer te herstellen en jezelf in evenwicht te brengen. Nog mooier zou zijn dat je meer doet waar je energie van krijgt en minder wat je energie kost. Dat is niet voor iedereen weggelegd, dus des te belangrijker is het om je bewust te zijn van jouw energie en activiteiten balans.

De basis

De basis is de verbinding met jezelf en waar je als mens voor staat. Speciaal voor die reden heb ik een e-book geschreven met 33 eenvoudige maar krachtige oefeningen die jou voorzichtig uit je comfortzone halen. Een E-book wat je leven kan veranderen als jij in actie komt. De oefeningen noem ik Vitalizers, omdat je er ook fit en vitaal van wordt. Deze twee ingrediënten zorgen voor meer geluk en balans in je leven. Download het Gratis E-book Hier

Belangrijk

Wat vind jij belangrijk in je leven? En waarom is dat belangrijk voor jou? Schrijf hieronder wat voor jou belangrijk is: