Er is moed nodig om uit je comfortzone te stappen en iets anders te doen dan je gewend bent. Dit brengt balans en geeft je nieuwe energie. Deze klant nam de stap en ging voor iets wat ze nog nooit eerder had ervaren.

Doorverwijzen

De telefoon gaat, het is voor mij nog even wennen aan de nieuwe melodie. Ik hoor aan de andere kant een vrouwenstem zeggen: je spreekt met Lydia van Zuilen. Ik heb je nummer gekregen van Astrid. Het is even stil. Altijd fijn als klanten enthousiast zijn en anderen doorverwijzen. Ik verwelkom haar en vraag wat ik voor haar kan betekenen. Ze vertelt dat ze veel last heeft van hoofdpijn en dat niets meer helpt. Ze wil graag van haar hoofdpijn af.

Luisteren

Ik luister naar haar verhaal en vertel over de verschillende methodes die ik gebruik bij deze hulpvraag. Access Bars is een zachte manier van werken die ervoor zorgt dat en weer rust ontstaat. Bij deze methode maak ik gebruik van 32 punten op het hoofd waar ik zacht contact mee maak. Ieder punt is verbonden met een thema in je leven. Door de zachte aanraking ontspant je hoofd en kan de hoofdpijn minder worden.

Afspraak

Ze staat voor alles open en wil het graag proberen, want bij haar vriendin heeft het ook goed geholpen. En vindt ze het ook niets met die hoofdpijn. We maken een afspraak en aan het eind van de week komt ze langs. Bij een Access Bars behandeling is het enige wat je als klant hoeft te doen is rustig te gaan liggen op de behandeltafel.

Behandeling

Tijdens de behandeling kunnen er vragen naar boven komen die ik stel. Antwoorden zijn niet belangrijk. De vraag alleen doet al iets met je gedachten, gevoelens en beleving. Dat is voor dit moment genoeg.

Ontspannen

Na anderhalf uur maak ik haar zachtjes wakker. Het lijkt wel of ze in slaap was gevallen, maar toch was ze wakker. Als ze rechtop gaat zitten kijkt ze me aan en zegt. Wat een enorme ontspanning was dat. Ik ben nog nooit zo diep ontspannen geweest.

Blij

Ik vraag haar hoe het met haar hoofd gaat. Ze denk even na en zegt dat ze geen hoofdpijn meer heeft. Ze kan het niet geloven en is super blij. Ze spreekt af dat ze snel weer komt als het nodig is, want hoofdpijn hebben is vanaf nu niet meer nodig.

Vertrouwen

Mooi om te zien hoeveel vertrouwen ze heeft in deze behandeling en mooi om te merken dat ik weer iemand verder heb mogen helpen bij een diepe ontspanning. Een volgende stap is natuurlijk om te leren hoe je hoofdpijn kunt voorkomen.

Comfortzone

Hiervoor moet je uit je comfortzone stappen. Iets wat vaak moeilijker lijkt dan het is. Het klopt dat je dan je oude vertrouwde ‘veilige’ plek moet verlaten. Een stap buiten die vertrouwde comfortzone ligt je groeizone. Deze zone roept eerst wat lichte spanning op, waardoor je je onzeker kan voelen.

Stap

Na die stap in de groeizone en de lichte spanning die dat met zich meebrengt, ontstaat er een groot gevoel van voldoening. Je hebt iets los gelaten, bent verandert en gegroeid. En weer een stap verder gekomen of eigenlijk dichterbij het bereiken van je doel en contact met jezelf.

Doel

In actie komen met je doel voor ogen. Wat wil je doen en bereiken? Pas wanneer je dat helder hebt kun je tot actie overgaan. Je leven vormgeven, zoals jij dat wenst, hangt samen met actie en in beweging komen. Groeien is ook op zijn tijd achteroverleunen, stil zijn, ontspannen, tijd voor jezelf vrijmaken, doen waar je energie van krijgt en kiezen waar je blij van wordt.

Geluk

Geluk en tevredenheid vind je terug in de juiste dingen doen op het juiste moment, vanuit jezelf. Jouw visie, jouw verlangen en jouw levenspad. Leven vanuit het geloof en vertrouwen dat het klopt voor jou. Vitaliteit gaat vooral over de work- life- balance. En hiervoor mag jij onderzoeken wat het beste bij je past en wat voor jou werkt.

Signalen

Let op de signalen die jou laten weten dat iets je meer energie kost dan het je oplevert. Dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen om de balans weer te herstellen en jezelf in evenwicht te brengen. Nog mooier zou zijn dat je meer doet waar je energie van krijgt en minder wat je energie kost. Dat is niet voor iedereen weggelegd, dus des te belangrijker is het om je bewust te zijn van jouw energie en activiteiten balans.

De basis

De basis is de verbinding met jezelf en waar je als mens voor staat. Speciaal voor die reden heb ik een e-book geschreven met 33 eenvoudige, maar krachtige oefeningen die jou stapje voor stapje uit je comfortzone halen. Een E-book wat je leven kan veranderen als jij in actie komt. De oefeningen noem ik Vitalizers, omdat je er ook fit en vitaal van wordt. Deze twee ingredi├źnten zorgen ook voor meer balans en geluk.

Download

Download het Gratis E-book Hier

Wens

Wat is jouw wens en wat zou je hiermee graag willen bereiken? Schrijf hieronder je reactie: