Het is vakantietijd, tijd voor rust, bezinning en andere activiteiten. Je komt op plaatsen waar je meestal niet wekelijks komt. Je doet in de vakantie toch net even iets anders dan dat wat je ‘normaal’ doet.

Passie

Mijn werk, wat is dat eigenlijk? Ik kom tot de conclusie dat ik geen werk doe, maar dat ik mijn werk ben. Ik leef mijn passie en ben er voor mensen, die graag willen dat ik er voor ze ben. Ik ben een baken in lastige tijden die haar licht laat schijnen, zodat ze de weg kunnen vinden. Ik hoef ze niet te zoeken, ze vinden mij en hierdoor vinden ze zichzelf.

Energie

Alles is energie … en als ik dat zeg kun je daar van alles bij bedenken of je bij voorstellen. Energie is eigenlijk heel simpel. Ik leg het even uit. Deze vakantie heb ik veel windmolens gezien. Ik ben er tussendoor gevaren op de energie van de wind. De windmolens die van wind energie maken die vele huishoudens van elektriciteit voorzien. Typisch eigenlijk, dat je dat helemaal niet gek vindt, elektriciteit in je huis. Je doet tegenwoordig gewoon het licht aan als het donker wordt. Je staat er niet meer bij stil dat de stroom door de draden jouw huis binnenkomt, die er voor zorgt dat het licht aan kan.

Licht

Waar wil ik naar toe? Jij bent ook energie, alles wat je doet kost of geeft je energie. Dat zal je ongetwijfeld herkennen. Alles wat je hebt meegemaakt zit als energie in je systeem. Intern kan het daarom soms heel donker zijn, maar je laat dat liever niet merken. Je doet je werk, je zorgt voor je gezin, maar het vuurtje of je licht brandt niet helder. Dat is jammer, want jouw vuur hoort flink te branden en je licht helder te schijnen.

Verbinden

Ik werk niet, bij mij gaat het gaat meer over verbinden, dat werkt. Net zoals de draden in je huis verbonden zijn met de lamp die licht geeft als je de schakelaar omzet. Verbinden en contact ervaren, verbinding van mens tot mens, zonder woorden, in energie en emotie in alles wat er is. Pure energie. Je hoeft niet veel te vertellen met woorden, maar alleen maar te zijn. Jezelf zijn, in alles wat je doet, laat zien, vertelt, deelt en leeft. Dat ben jij.

Je hoeft niet iets te worden, je bent het al. Volledig en perfect.

Loslaten

Laat alles los wat niet fijn is en waardoor je licht is gedoofd. Dan blijf jij over. Ontsteek je licht van binnenuit, zodat het helder gaat schijnen. Ook naar anderen mensen, waaraan jij je licht door kunt geven, zodat ook zij gaan stralen. Gebruik je energie ten goede en verspil het niet aan onaangename zaken, zoals slechte herinneringen, roddels en pesterijen. Onttrek jezelf uit de band van negativiteit en laat de mensen die daar willen zijn, daar zijn. Kies ervoor om een baken van licht te zijn in je leven.

Straal

Neem afstand van alles wat je niet meer past en leef je eigen leven, zoals jij dat wenst. Ontsteek je licht en straal van binnenuit. Verspreid je licht en laat het stralen, zodat het ook anderen kan bereiken.

Deel je licht

Waar zou jij je licht over willen laten schijnen? Deel je licht in het veld hieronder, zodat we met elkaar een nog grotere bundel licht kunnen vormen.