De vuurtoren, een baken van licht, heeft een belangrijke taak. Hij helpt schepen in de donkere nacht om te zien waar het vaste land is. Het geeft de schipper houvast en zekerheid om te weten welke koers hij kan aanhouden om veilig te varen. Een baken van licht brengt je in de donkere nacht veiling in de haven. Een belangrijke taak voor de scheepvaart. Maar ook voor jou…

Koers

Als mens in het gewone leven heb je soms ook een baken van licht nodig om te kunnen volgen, zeker als je het even niet meer weet. Gelukkig zijn er dan altijd vuurtorens in de menselijke vorm die je de weg kunnen wijzen, zodat je je eigen koers weer kunt volgen.

Uniek

Ik ben één van die mensen. Ik ben graag een baken van licht en help je graag bij het vinden van jouw koers in het leven. Het is niet mijn koers, maar jouw persoonlijke, unieke en authentieke koers.

Verloren

Spannend of misschien zelfs wel eng? Weet je hoe eng het is als de vuurtoren op het water zijn licht niet zou laten schijnen vanaf de kust? Je raadet al, de schepen zouden verloren zijn en stranden op de kust.

Voorkomen

Voorkom dat jij strand en maak gebruik van het licht van de menselijke vuurtoren om jou te begeleiden naar een veilig vaarwater. Het grote water waar jij vol vertrouwen en vrijheid je levenstocht kunt vervolgen.

Vakantie

Niet alleen in de vakantietijd is het tijd voor rust, nieuwe energie, bezinning en andere activiteiten. Want wat doe jij als je met vakantie bent?

Ontdekken

Je komt op plaatsen waar je gewoonlijk niet komt. Je onderneemt in de vakantie activiteiten die net even anders dan wat je ‘normaal’ doet. Al het gedoe in je leven lijkt minder belangrijk en je voelt je vrij en ontspannen.

Opladen

Je laadt weer op en komt tot rust. Alle weggesijpelde energie kun je nu weer aanvullen, zodat je straks op je werk er weer met volle kracht en enthousiasme bak tegenaan kunt. Je zou het liefste altijd in dit vakantiegevoel willen blijven.

Passie

Maar wat als je dat zou kunnen? Maak van je leven en je werk je passie en doe het met aandacht en plezier. Mijn werk is namelijk geen werk, maar een activiteit waar ik blij van word en energie van krijg. Ik leef mijn passie en draag mijn missie uit naar jou, als jij wilt dat ik jouw voorbeeld ben.

Jezelf zijn

Ik laat mijn licht schijnen en straal het uit in mijn omgeving, zodat wie de weg zoekt hem gemakkelijk kan vinden. Ik fungeer als een baken van licht in uitdagende tijden. Een luisterend oor, een steun in de rug en routekaart voor de toekomst. Zij die de weg vindt naar mij, vindt zichzelf terug.

Energie

Alles is energie. Als ik dat zeg kun je daar van alles bij bedenken. Energie is eigenlijk heel simpel. In de vakantie op het water heb ik een groot windmolenpark gezien. We zijn er tussendoor gevaren op de energie van de wind. Deze windmolens voorzien vele huishoudens van elektriciteit.

Stilstaan

Typisch eigenlijk, dat je dat helemaal niet gek vindt, elektriciteit in je huis. Je klikt op de schakelaar als het donker wordt en het licht gaat aan. Je staat er niet bij stil dat de stroom die door de draden jouw huis binnenkomt er voor zorgt dat het licht aan gaat.

Ook jij bestaat uit energie. Bij alles wat je doet maak je gebruik van energie. In sommige gevallen kost iets je energie en in een ander geval krijg je er juist energie van. Dat zal je ongetwijfeld herkennen en is niet vreemd.

Geheugenbank

Nu zit je lichaam zo vernuftig in elkaar dat alles wat je hebt meegemaakt als energie opgeslagen zit in je systeem. Het is eigenlijk een geheugenbank van ervaringen. En deze ervaringen zijn niet allemaal even leuk of positief.

Onbewust

Het gekke is dat juist deze ervaringen het meest op de voorgrond treden zonder dat je het weet. Ze zijn onbewust voor jouw bewuste waarneming. Hierdoor kan het bij jou van binnen soms heel donker zijn. Dit stuk geef je liever geen aandacht en je laat het al helemaal niet aan de buitenwereld zien.

Opgebrand

Je verdeelt je energie zorgvuldig, zodat je voor alles wat je wilt doen genoeg energie hebt. Je doet je werk, je zorgt voor je gezin, maar soms brand je vuurtje of je licht niet meer zo helder. Je hebt niet genoeg energie tot je beschikking voor alles wat je wilt doen. En dat is jammer, want jouw vuur van binnen hoort flink te branden en je licht helder te schijnen, zodat het een onophoudelijke energie generator is.

Verbinden

Verbinden werkt. Net zoals de draden in je huis verbonden zijn met de lamp die licht geeft als je de schakelaar omzet. Verbinden en contact ervaren, verbinding van mens tot mens, zonder woorden, in energie en emotie in alles wat er is. Pure energie. Je hoeft niet veel te vertellen met woorden, maar alleen maar te zijn. Jezelf zijn, in alles wat je doet, laten zien, vertellen, delen en leven. Dat is wie jij bent, dat is wie jij kunt zijn.

Je hoeft niet iets anders te worden, je bent al volledig en perfect.

Loslaten

Door alles wat je hebt meegemaakt in je leven is het licht gedoofd. Ruim op wat in de weg zit en laat alles los wat je niet fijn meer vindt, zodat je licht weer kan schijnen.

Dan blijf jij over.

Licht

Ontsteek je licht van binnenuit, zodat het helder straalt. Ook naar anderen, waaraan jij je licht door kunt doorgeven, zodat ook zij gaan stralen. Gebruik je energie ten goede en verspil het niet aan onaangename zaken, zoals slechte herinneringen, roddels en pesterijen.

Onttrek jezelf uit de band van negativiteit en laat de mensen die daar willen zijn, daar zijn. Kies ervoor om een baken van licht te zijn in jouw leven.

Straal

Neem afstand van alles wat je niet meer past en leef je eigen leven, zoals jij dat wenst. Ontsteek je licht en straal van binnenuit. Verspreid je licht en laat het stralen, zodat het ook anderen kan bereiken.

Delen

Waar zou jij je licht over willen laten schijnen? Deel je licht in het veld hieronder, zodat we met elkaar een nog grotere bundel licht kunnen vormen.

Jij bent ook een lichtpuntje, laat je licht stralen

Download Gratis mijn E-book met 33 Vitalizers voor meer Energie en Vitaliteit. Een praktische reisgids die je dichter bij jezelf brengt.

Download Nu en ga op reis: Klik Hier