Laat het Vuur in je Hart meer branden, zodat je lichaam helemaal warm kan worden en jij ook weer meer kan stralen.

Vuur

Vuur geeft je warmte en brengt je in beweging. Het vuur in jezelf geeft je de spirit om iets voor elkaar te krijgen, je dromen waar te maken en actief in beweging te komen. Op tijd, zodat je andere keuzes kunt maken die voor dat moment het beste voor je zijn. Zonder aandacht voor het vuurtje in jou is er weinig warmte en groeibeweging om veranderingen te realiseren.

Denken

Denken is je vast niet vreemd. Als mens ben je zo gewend geraakt om altijd te denken, dat het vuur in jouw hoofd daardoor oververhit is geraakt. Door het laaiend vuur in je hoofd, waar alle aandacht naar uit gaat, merk je de signalen die de rest van je lichaam je geeft niet op!

Moe

Zo heb je niet goed door hoe moe je eigenlijk bent, wat grieperig begint te worden en dat het tijd is om even wat rust te nemen. Rust nemen om erger te voorkomen, om te voorkomen dat je het risico loopt dat je opgebrand raakt.

Weten

Hoe het met je gaat, laat je lichaam je altijd weten, maar als je aandacht veel in je hoofd is, heb je niet in de gaten wat je lichaam je verder nog meer te vertellen heeft.

Onbalans

Onbalans ontstaat continu in je leven en in eerste instantie merk je dit meestal niet zo snel op. Je merkt de onbalans vaak pas op als het al te laat is, als het mis gaat, als je ziek wordt of als niet je meer kunt ontspannen en geen rust meer kunt vinden. Zo brand je langzaam op, zonder dat je het doorhebt.

Actie

Actie is in zo’n situatie van belangrijk voor de kwaliteit van je leven. Jij kan het tij keren door beter te gaan luisteren naar de signalen van je lichaam. Luisteren naar je jezelf en bewust zijn wat er speelt in je leven.

Begin

Begin vandaag met je eerste stap in die richting. Verplaats het vuur vanuit je hoofd naar je Hart, breng het een stukje naar beneden in je lichaam. Hier ontstaat gelijk verbinding met een groter deel van je lichaam. In je Hart merk je eerder op dat een andere keuze soms beter is voor jouw welzijn en gezondheid dan dat je tot nu toe dacht.

Verwarm

Verwarm jezelf door je vuur te verspreiden. Het is eenvoudig om te doen. Neem even de tijd en doe het nu gelijk terwijl je dit leest. Lees dan natuurlijk eerst het volgende stukje tekst en sluit daarna je ogen.

Stap

Stap vooruit. Breng je aandacht naar het vuur in je hoofd en laat het vuur zakken naar je Hart. In het begin is dit misschien eng of wat onwennig, maar er kan je niets gebeuren. Voel en ervaar in je Hart wat hier ontstaat. Blijf een tijdje met je aandacht bij het vuur in je Hart en verwarm jezelf hiermee.

Verbinden

Verbinden met je vuur laat het vuur in je Hart sterker branden. Zo voel jij je meer verbonden met je lichaam en je innerlijke wijsheid die huist in jouw Hart. Je Hart die jou de sturing geeft die het beste bij jou past.

Met wat meer vuur in je Hart ga jij je beter voelen en wordt het gelijk rustiger in je hoofd. Jouw vuur straalt in jou en straalt uit in je omgeving. Als je dit stukje gelezen hebt sluit dan je ogen en verplaats je vuur.

Delen

Hoe was het voor jou om je vuur op deze manier meer aandacht te geven?

Schrijf je reactie hieronder en verspreid ook zo jouw vuur in een nog grotere omgeving.