​​Hulp vragen is leuk en het loont. Ik heb het een aantal dagen geleden zelf weer ervaren en het was ronduit geweldig. Soms duurt het even voor ik hulp vraag, maar mijn ervaring leert dat ik er uiteindelijk veel van leer.

Groeien

Maar nu mijn groene vingers verhaal. Je moet weten dat mijn woonkamer al 3 jaar lang gevuld is met bakken en potten waar groene bladeren in groeien​. Onder die groene bladeren zit een bol. Een mooie Amaryllis bol in wording, want een bloem heb ik er nog niet in gezien.

Vraag

Ik had geen idee wat ik hier aan kon doen en bedacht me dat er vast iemand is die dat wel weet. Op Google vond ik een Amaryllis kweker in De Lier. Ik woon tenslotte niet voor niets in het Westland ​​​​tussen al die kwekers. Dus trok ik de stoute of liever gezegd de stoere schoenen aan ​en belde met deze kweker. Ik stelde hem de vraag: Hoe krijg ik bloemen in deze bakken en potten met groene bladeren?

Enthousiasme

Het enthousiasme van deze vriendelijke man en zijn antwoord had ik niet verwacht. Hij vertelde enthousiast en met veel plezier het hele proces en hoe zij dat in de kas deden. En niet geheel onbelangrijk, hoe ik dat thuis zonder koelinstallatie toch kon nabootsen.​ ​​​

Natuur

​​En dat was simpel, door gebruik te maken van de natuur. De natuurlijke kou van het seizoen kon ik gebruiken om de planten te laten slapen. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Koel

Vanaf 1 november kan ik de planten op een koele donkere plek zetten van rond de 13 graden​, zodat ze tot rust komen. Af en toe kijken en een piepklein beetje water geven, maar niet te veel verwennen.

​​Hierdoor verkleuren en verwelken de bladeren en sterven ze af. Als ze afgestorven zijn kan ik ze afbreken op hun natuurlijke breekpunt, net boven de bol.

Verwennen

Daar staan ze dan…. De planten mogen 10 tot 12 weken op deze rustplek blijven staan en daarna mogen ze weer terug de woonkamer in. Hier mag ik ze weer verwennen met warmte en water. Als de bol groot genoeg is geeft hij een bloem, anders mag ik ditzelfde proces volgend jaar nog een keer herhalen. Ik kan je vertellen, ik ben nu al heel nieuwsgierig of er een bloem uit gaat komen.

Kennis 

Ik vond het geweldig dat deze man zo open en enthousiast zijn kennis en verhaal deelde over hoe ik bloemen kon krijgen in mijn uit de hand gelopen hobby, die ontstaan was door een toevallige zaadstengel in een andere amaryllis bol. Nu is het van zaadje naar bloembol naar bloem.

Rust

Zoals je op de foto kunt zien zijn de planten nu op rust vakantie op een koele plek. Over een week of 10, 12 mogen ze weer uit hun winterslaap ontwaken en gaan we zien wat het ​​​​​​heeft opgeleverd. Uiteraard zal ik als de eerste bloemen uitkomen, dit met je delen. ​​​​

Verder

De moraal van dit verhaal is dat er altijd iemand is die meer weet over een bepaald onderwerp dan jijzelf. Meer kennis, meer ervaring of gewoon een andere ervaring. Herken je dit? Ben jij opzoek naar antwoorden of kennis om verder te kunnen in jouw leven?

Loop jij tegen iets aan waar je maar niet uitkomt? Wil en durf jij de diepte in en jezelf verlossen van het drama in je leven?

Ervaring

Ik heb veel kennis en ervaring om jou enthousiast verder te helpen, zodat ook jij kunt gaan bloeien, net als mijn Amaryllisbollen. Bel je mij net zoals ik de kweker heb gebeld? Mijn nummer is 06-15377309 ​want Hulp Vragen Loont…

Mogelijkheden

Jouw keuze tot het vragen ​van hulp brengt je verder om te groeien.​​ Je mag ook een afspraak maken voor een online gesprek als je dat liever wilt
​​​​
Klik hier op deze link, maak een afspraak en stel jouw vraag

Delen

Heb je genoten van dit verhaal? Deel je reactie hieronder…