Chocola van bijna 3000 euro? Ja, in dit geval is het een stukje chocola van bijna €3000,00 geworden. Het was een chocola van de welbekende paarse koe. Nu moet ik toegeven dat deze paarse koe uit de koelkast kwam, maar dan nog. Het was een stukje wintersport gevoel. De herinneringen, de smaak en de beleving. Dat laatste tot op een zeker moment.

Genieten

Het was op een doordeweekse dag, een gewone woensdagavond. Om 20:00 nam ik deel aan een webinar om mijn skills te verbeteren. Met een beker thee en een stukje chocola vertrok ik naar mijn werkkamer achter de laptop. Heerlijk genietend van de warme thee en het goddelijke stukje chocola. Wat normaal in combinatie met thee smelt in je mond. Maar helaas, op een onbewaakt ogenblik beet ik op het net iets te grote stuk chocolade.

Vreemd

De chocolade was blijkbaar iets harder dan verwacht, want er was iets behoorlijk misgegaan. Het stuk chocolade was tussen mijn voortanden gekomen. En nu zat er nog iets vreemd in mijn mond. Direct maakte een moedeloos gevoel zich van mij meester. Het voelde als een warme golf die door mij heen kolkte en alle cellen en vezels in mijn lichaam in een versnelling zette. Ik kreeg het heel warm en wist precies wat er aan de hand was. Ik probeerde het nog te ontkennen, maar er was geen ontkomen meer aan. Het webinar was voor mij afgelopen.

Wanhoop

Het voelen met mijn tong door mijn mond resulteerde in een gapend gat waar mijn tong in bleef steken. Ja hoor, daar zat eerst een tand. En nu niet meer. Mijn nog geen twee jaar oude kroon was weg. En niet zomaar weg, hij was volledig afgebroken. Er was niets meer te zien. Een gevoel van wanhoop diende zich aan, want wat nu?

De Molen

In de avond en rond de klok van negen zijn er weinig mogelijkheden. Zolang je geen pijn hebt kun je de volgende dag een afspraak maken bij je eigen tandarts was het advies. De volgende dag was de spoedafspraak snel gemaakt en gelukkig kon ik na wat schuifacties dezelfde dag nog terecht. En zo kom je in de molen.

Stil

Bij de tandarts aangekomen werd door de assistente gevraagd naar om mijn uitgevallen kroon. Gelukkig had ik die niet doorgeslikt en kon ik hem in een mooi doosje overhandigen. Ze wilde de kroon alvast schoonstomen om hem straks weer terug te kunnen plaatsen. Een paar minuten later kwam ze terug en vroeg of ze even in mijn mond mocht kijken. Ik openende mijn mond en toen werd het stil. Er was niets te zien en dat was niet zo positief. Ze werd nog stiller en keek nog eens goed. Het enige wat ze uit kon brengen was: “ooo.”

Moedeloosheid

Opnieuw kwamen mijn moedeloosheid cellen in beweging. Dat betekende niet veel goeds. De kroon was met wortel en al afgebroken. De kroon kon niet teruggeplaatst worden, er was niets meer aan te doen. In de middag mocht ik terugkomen om, op mijn verzoek, nog iets te proberen. De tandarts zou kijken of het mogelijk was om een stift te plaatsen. Met enige twijfel over de kans van slagen begon de tandarts aan de behandeling.

Verdoofd

Eerst een flinke verdoving, iets wat voor mij al een regelrechte ramp is. Wat onvoorstelbaar veel pijn doet dat zeg, een prik in je tandvlees boven je tanden. Na wat spontane tranen die zomaar uit het niets kwamen kon ze beginnen met de behandeling. Voor mijn gevoel was ze nog maar net begonnen toen ze mijn muziekoortje uit mijn oor trok.

Pech

Met een diepe zucht zeg ze: “Het gaat niet, sorry, de wortel is te zacht, ik moet het helaas weer dichtmaken.” En daar zat ik dan, met een gapend gat in mijn mond en een stevige verdoving, zonder verdere behandeling.

Moed

Ze stuurde me naar de balie om te vragen wat de mogelijkheden waren voor een verdere behandeling deze week. Er was namelijk nog maar 1 mogelijkheid overgebleven, een implantaat. Blik op oneindig, niet over nadenken en gewoon doen sprak ik mezelf moed in. Ik bofte, de volgende ochtend om 8:00 hadden ze een plekje vrijgemaakt voor de operatie. Ik blij….en toch niet.

Bijten

Over de behandeling zal ik niet uitweiden. Misschien kun je je er iets bij voorstellen. Het resultaat is prachtig geworden, maar chocola, appels en stokbrood bijten doe ik niet meer. En zo was ik een week na het afbreken van mijn tand bijna €3000,00 lichter en een implantaat met noodkroon rijker.

Lachen

Even een halfjaartje herstellen en dan komt de echte parel in mijn mond. Dat was een kostbaar stukje chocola kan ik je zeggen. Ik kan gelukkig weer lachen, want het resultaat is prachtig.

Heb jij ook weleens zo’n moedeloos gevoel gekend?

Deel je ervaring hieronder, ik lees graag met je mee, het werkt verzachtend…

Download Gratis mijn E-book met 33 Vitalizers voor meer Energie en Vitaliteit. Een praktische reisgids die je dichter bij jezelf brengt.

Download Nu en ga op reis: Klik Hier