Bepaalde gebeurtenissen of situaties in je leven brengen een boost van emotionele lading met zich mee. Je wordt geraakt door een verdrietige, vervelde of moeilijke situatie in je leven. Dit kan van alles zijn, groot of klein. Je emoties komen in beweging en willen naar buiten. Als het heftig is sta je dit eerder toe en ben je één met je emoties van dat moment. Je laat de emoties vrij stromen en bent verdrietig of boos.

Maar vaak genoeg neem je op het moment van de gebeurtenis niet de tijd om die emoties echt vrij te laten stromen. Bewust of onbewust stop je de emotiestroom om het niet te hoeven voelen. Zonder dat je erbij stil staat geef je de emoties bewust of onbewust een plekje in je systeem.

De verzameling emoties wachten op dat plekje tot de volgende gelegenheid om weer van zich te laten horen. Iedere keer laat jij je emoties korte of langere tijd vrij. Maar vaak niet alles, omdat je bang bent de controle te verliezen over jezelf.

De emoties worden weer rustig en gaan terug naar hun favoriete plek. Deze plek bevindt zich ergens in je lijf. Hier blijven ze zitten. Alle kleine emotionele situaties die niet doorleefd worden, voegen zich gezellig bij hun soortgenoten op datzelfde plekje in je lijf.
Die groep wordt steeds groter en als ze niet meer de vrijheid krijgen om los te gaan, zoeken ze een andere weg. Deze weg, is vaak de weg waar emoties lichamelijke klachten veroorzaken. Ze willen gehoord worden en vragen op deze manier om meer aandacht.

De fysieke klachten geef je wel aandacht, want deze pijn is echt voelbaar en kan je behoorlijk hinderen in je dagelijkse activiteiten.
Wat er eigenlijk gebeurt, is dat je emoties om aandacht schreeuwen en het eigenlijk niet krijgen. Wanneer je veel meemaakt in je leven wat niet fijn is, kun je je voorstellen dat de emotiegroep steeds luidruchtiger wordt. Tot het moment dat de groep zó groot is geworden, dat ze uitbreken en de vrijheid afdwingen. Met z’n allen tegelijk zoeken ze een uitweg, weg van de plek waar ze vastgehouden worden.

Jij bent een ingenieus systeem waar alles feilloos op elkaar afgestemd is. Alle processen in je lijf worden automatisch geregeld. Er is alleen wel regelmatig onderhoud nodig om dit systeem goed te laten functioneren.

Onderhoud betekent:
– Emoties de ruimte en vrijheid geven.
– Voeding toedienen in plaats van vulling.
– Bewegen om de systemen soepel te houden.
– Rust, omdat niets continu in werking kan zijn.
– Liefde, waar je lijf van verzacht.
– Contacten, waarmee je je weer op kunt laden.
– Aandacht, die de emoties laat smelten.

Bewust-Zijn van wat jouw lijf jou te vertellen heeft. Loslaten om stoom af te blazen en jezelf te vernieuwen.
Zelfs eeuwenoude emoties kunnen een rol spelen in je dagelijkse leven van nu. Ze zitten er nog steeds. En zolang jij ze geen aandacht geeft blijven ze een rol spelen in je leven. Bewust of onbewust.

Wat kies jij? Wil je opruimen en schoonmaken en weer nieuwe energie krijgen om je leven anders vorm te geven? Meer te leven vanuit jouw authentieke zelf in plaats van gedreven worden door oude emoties?

De keuze is aan jou.

Beslissen wat je wilt geeft je een Vrij Gevoel en Leven.

Deel je vragen of opmerkingen in het veld hieronder, ik beantwoord ze graag