Ballast

Bepaalde gebeurtenissen of situaties in je leven brengen een emotionele lading mee. Je wordt geraakt door een verdrietige, vervelde of moeilijke situatie in je leven. Je emoties komen in beweging en willen naar buiten. Hier gaat het emotie alarm af en de stoom komt uit je oren. Als het heftig is sta je dit eerder toe en ben je één met je emoties van dat moment. Je laat de emoties vrij stromen en bent verdrietig of boos.

Tijd

Maar vaak genoeg neem je op het moment van de gebeurtenis niet de tijd om die emoties echt te voelen en vrij te laten stromen. Bewust of onbewust stop je de emotiestroom die je niet wilt voelen en demp je de pijn. Zonder dat je erbij stil staat geef je de emoties bewust of onbewust een plekje. Nu zitten ze in je systeem.

Alarm 

De verzameling emoties wachten op dat plekje tot de volgende gelegenheid om weer van zich te laten horen. Iedere keer laat jij je emoties korte of langere tijd vrij. Maar vaak niet alles, omdat je bang bent om overmand te raken en de controle te verliezen over jezelf. Het emotie alarm gaat steeds vaker af.

Aandacht

De emoties worden weer rustig en gaan terug naar hun favoriete plek. Deze plek bevindt zich ergens in je lijf. Hier blijven ze zitten. Alle kleine emotionele situaties die niet doorleefd worden, voegen zich gezellig bij hun soortgenoten op datzelfde plekje in je lijf.

Groter

Die groep wordt steeds groter en als ze niet meer de vrijheid krijgen om los te gaan, zoeken ze een andere weg. Deze weg, is vaak de weg waar emoties lichamelijke klachten veroorzaken. Ze willen gehoord worden en vragen op deze manier om meer aandacht. het emotie alarm kun je maar beter niet langer negeren. Het is nu echt tijd om iets te doen.

Voelbaar

De fysieke klachten geef je wel aandacht, want deze pijn is echt voelbaar en kan je behoorlijk hinderen in je dagelijkse activiteiten. Wat er eigenlijk gebeurt, is dat je emoties om aandacht schreeuwen en het eigenlijk niet krijgen. Je

Uitbreken

Wanneer je veel meemaakt in je leven wat niet fijn is, kun je je voorstellen dat de emotiegroep steeds luidruchtiger wordt. Tot het moment dat de groep zó groot is geworden, dat ze uitbreken en de vrijheid afdwingen. Met z’n allen tegelijk zoeken ze een uitweg, weg van de plek waar ze vastgehouden worden.

Geregeld

Jij bent een ingenieus systeem waar alles feilloos op elkaar afgestemd is. Alle processen in je lijf worden automatisch geregeld. Er is alleen wel regelmatig onderhoud nodig om dit systeem goed te laten functioneren.

Onderhoud betekent

–  Emoties de ruimte en vrijheid geven.
–  Voeding toedienen in plaats van vulling.
–  Bewegen om de systemen soepel te houden.
–  Rust, omdat niets continu in werking kan zijn.
–  Liefde, waar je lijf van verzacht.
–  Contacten, waarmee je je weer op kunt laden.
–  Aandacht, die de emoties laat smelten.

Bewust Zijn

Bewust-Zijn van wat jouw lijf jou te vertellen heeft. Loslaten om stoom af te blazen en jezelf te vernieuwen.
Zelfs eeuwenoude emoties kunnen een rol spelen in je dagelijkse leven van nu. Ze zitten er nog steeds. En zolang jij ze geen aandacht geeft blijven ze een rol spelen in je leven. Bewust of onbewust.

Wat kies jij…

Wat kies jij? Wil je opruimen en schoonmaken en weer nieuwe energie krijgen om je leven anders vorm te geven? Meer te leven vanuit jouw authentieke zelf in plaats van gedreven worden door oude emoties?

De keuze is aan jou!

Beslissen wat je wilt geeft je een Vrij Gevoel en Leven.

Deel je vragen of opmerkingen in het veld hieronder, ik beantwoord ze graag.

Download Gratis mijn E-book met 33 Vitalizers voor meer Energie en Vitaliteit. Een praktische reisgids die je dichter bij jezelf brengt.

Download Nu en ga op reis: Klik Hier