Morgen begin ik met afvallen, gezond eten, meer bewegen, sporten, genieten, meer slapen, enz. Top en begin vandaag met deze 7 stappen om je doel te bereiken. Je kan het!

Je kent ze wel, al die goede voornemens. We maken ze allemaal, iedere keer opnieuw. Vooral op 1 januari is zo’n datum dat heel veel mensen beginnen met hun goede voornemens. iedereen is vastberaden om te starten en het tot een goed einde te brengen. Jij ook?

Voornemen

Je begint vol goede moed in de eerste week van januari en dan….

Onbewust, dus zonder dat je het in de gaten hebt, ben je na een paar weken weer terug in ‘je oude gewoonten’. Je vindt jezelf slap, dom of zelfs een loser, omdat het je weer niet gelukt is. Er is niets verandert, alleen dat je gevoel van mislukking is gegroeid.

Excuus

Wat vertel jij aan jezelf? Je vindt jezelf zielig en hebt legio excuses,: “Zie je nou wel. Ik kan het toch niet. Ik heb er geen tijd voor. Ik heb het te druk. Het maakt mij niet zoveel uit. Ik vind het wel prima zo. Ik hou van lekker eten en ik heb geen last van die extra kilo’s. Ik ben ook geen 18 meer. Ik haal mijn slaap in de vakantie wel in”.  Je geeft jezelf toestemming om het toch weer te doen. Je vertelt jezelf dat het nu wel even mag, omdat je het verdient, dat je het nu zo druk hebt, omdat je moe bent, omdat je voor je vader, moeder, kinderen moet zorgen. Zit dat excuus van jou er ook tussen?

Troost

Er zijn legio van deze uitspraken waarmee je jezelf probeert op te beuren. Je troost jezelf met deze gedachten, zodat het minder pijn doet. Soms lukt het je, maar vaak is het maar voor even en begint het slechte gevoel weer aan je te knagen. Dit hou je stil. Maar het knaagt van binnen en voor de buiten wereld ben je de gezellige, vriendelijke, aardige, vrolijke, behulpzame…. vul zelf maar in. Herkenbaar?

Goede moed

Volgens de statistieken is 1 januari de topdag om aan je goede voornemens te beginnen. Een nieuw jaar, heel veel mensen doen het en je wilde toch al beginnen, dus doe je gezellig mee. Je bent vastbesloten om het tot een succes te maken. Je goede voornemen en die belangrijke startdatum kunnen je helpen om nu echt te beginnen. Je start vol goede moed.

Doorgaan

Vol ertegenaan…. je bent streng voor jezelf, je ontzegt jezelf alles om je doel te bereiken. Maar in de praktijk blijkt het vaak lastiger te zijn dan je dacht. Volhouden van je nieuwe gewoonte is nog veel moeilijker dan om er aan te beginnen. Jij wilt iets veranderen aan je manier van leven. Niet omdat het moet, maar omdat jij het wilt. Maak gebruik dit stappenplan en hou vol.

Bereik je doel in 7 stappen

Je hoeft niet te wachten tot 1 januari, begin gewoon vandaag.

1.  Begin NU aan je nieuwe gewoonte, omdat jij het zelf graag wilt.
2. Raak niet overmoedig en maak je doel niet te groot, hou het simpel
3. Kies één doel en begin met een eerste kleine stap.
4. Blijf gefocust en hou vol, iedere dag opnieuw
5. Schrijf iedere dag je ervaring op in een schrift of boekje.
6. Vier het succes van iedere stap die is gelukt.
7. Schrijf aan het eind van de week een kort verhaal over al je successtappen.

Je mag trots zijn op jezelf. Vier nu dat je er in de eerste week in geslaagd bent om het eerste deel van je doel te volbrengen.

Loslaten

Het kunnen volhouden van een nieuwe gewoonte vraagt om je oude overtuigingen over jezelf los te laten. Kijk eens of het jouw gedachten zijn of dat het de mening is van anderen die jij jezelf hebt eigen gemaakt. Misschien hebben anderen in het verleden je iets aangepraat. Is dat de waarheid? Kijk eens naar die gedachten en bepaal voor jezelf of ze je nog van dienst zijn?

Lief

Wees lief voor jezelf en luister naar de stemmetjes die tegen je praten. Het belangrijkste is dat je begint en doorgaat. En dat je trots op jezelf bent over je behaalde resultaat. Gun jezelf de tijd om te ervaren en te leren. Een kleine stap is makkelijker te zetten dan een hele grote. Mild zijn voor jezelf valt of staat je succes mee. Het leven is één grote leerschool. Als je lief bent voor jezelf en geniet van wat je doet, is de kans om je voornemen te laten slagen het grootst.

Vertrouwen

Een goed voornemen is een goed begin. Er is meer nodig om je goede voornemen ook daadwerkelijk een nieuwe gewoonten te laten worden. Het kan, zeker als je deze stappen liefdevol blijft volgen. Heb vertrouwen in jezelf, je kunt het écht.

Vraag

Wat houdt jou tegen om je doel te bereiken?

Laat je reactie achter in het veld hieronder:

Deel dit blog artikel via de Facebook, LinkedIn en Google+ knoppen, en laat de dromen van meer mensen uitkomen.

Heb je het e-book ‘Liefdevol Contact met je Kind’ al? Download hier het gratis e-book!