Om uit je comfortzone te stappen is moed nodig. Het is spannend en je voelt je onzeker, omdat het resultaat onbekend is. Als je de stap eenmaal hebt gezet, ontdekt je dat het best meevalt. Buiten je comfortzone ligt je groeizone die energie geeft en voor een nieuwe balans zorgt. Deze klant stapte uit haar comfortzone en vroeg om hulp.

Doorverwijzen

Aan de telefoon klinkt een stem: Goedemiddag, je spreekt met Nadia. Ik heb je nummer gekregen van Sasha. Zij vertelde dat ik bij jou langs moest gaan voor mijn hoofdpijn. Het is altijd mooi als klanten anderen doorverwijzen. Ze heeft veel last van hoofdpijn en al van alles geprobeerd. Niets helpt. Ze weet echt niet meer en het enige wat ze wil is van haar hoofdpijn af.

Luisteren

Ik luister en deel de verschillende mogelijkheden om van haar hoofdpijn af te komen. Een van deze methodes is een behandeling met Access Bars, hierbij ontspant je hoofd en kom je tot rust en kan de hoofdpijn minder worden en zelfs weggaan.

Afspraak

Ze staat open voor alles en wil graag afpreken. Uit de verhalen van haar vriendin heeft ze het vertrouwen gekregen dat het werkt. Ze heeft nu iedere dag hoofdpijn en dat is ondragelijk. We maken een afspraak voor eind van de week. Bij deze behandeling lig je op de behandeltafel en hoef je niets te doen.

Behandeling

Tijdens de behandeling is niets belangrijk, je kunt het warm krijgen en een diepe ontspanning ervaren. Je hoofd raakt vanzelf leeg van al je gedachten. De ervaring in je systeem, je gedachten, gevoelens en beleving is voor dit moment genoeg.

Ontspannen

Ze slaapt, zo ontspannend  is het. Na een uurtje maak ik haar zachtjes wakker.  Ze twijfelt of ze heeft geslapen, want ze heeft alles meegekregen. Ze gaat rechtop zitten en kijkt ze me aan. Wat een diepe ontspanning was dat, dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt.

Blij

Ik vraag hoe het gaat met haar hoofd. Ze denk even na en zegt dat ze geen hoofdpijn meer heeft. Ze kan het bijna niet geloven en schudt nog even zachtjes met haar hoofd. Ze is super blij, want haar hoofdpijn is weg. Ze weet zeker dat ze terugkomt als ze weer last van hoofdpijn krijgt, want dat is niet meer nodig.

Vertrouwen

Mooi om te zien hoeveel vertrouwen ze had in deze behandeling en dat ze uit haar comfortzone is gestapt. Ik ben blij dat ik haar weer een stapje verder heb mogen helpen. Wat ik nog leuker vindt om te doen is iemand bewust laten worden wat de oorzaak is van de hoofdpijn zodat ze het kunnen voorkomen. Dat vraagt wat meer tijd dan een uurtje.

Comfortzone

En hiervoor moet je uit je comfortzone stappen. Iets wat vaak moeilijker lijkt dan het is. Het klopt dat je dan je oude vertrouwde ‘veilige’ plek moet verlaten. Een stap buiten die vertrouwde comfortzone ligt je groeizone. Deze zone roept eerst wat lichte spanning op, waardoor je je onzeker kan voelen.

Stap

Na die stap in de groeizone en de lichte spanning die dat met zich meebrengt, ontstaat er een groot gevoel van voldoening. Je hebt iets los gelaten, bent verandert en gegroeid. En weer een stap verder gekomen of eigenlijk dichterbij het bereiken van je doel en contact met jezelf.

Doel

In actie komen met je doel voor ogen. Wat wil je doen en bereiken? Pas wanneer je dat helder hebt kun je tot actie overgaan. Je leven vormgeven, zoals jij dat wenst, hangt samen met actie en in beweging komen. Groeien is ook op zijn tijd achteroverleunen, stil zijn, ontspannen, tijd voor jezelf vrijmaken, doen waar je energie van krijgt en kiezen waar je blij van wordt.

Geluk

Geluk en tevredenheid vind je terug in de juiste dingen doen op het juiste moment, vanuit jezelf. Jouw visie, jouw verlangen en jouw levenspad. Leven vanuit het geloof en vertrouwen dat het klopt voor jou. Vitaliteit gaat vooral over de work- life- balance. En hiervoor mag jij onderzoeken wat het beste bij je past en wat voor jou werkt.

Signalen

Let op de signalen die jou laten weten dat iets je meer energie kost dan het je oplevert. Dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen om de balans weer te herstellen en jezelf in evenwicht te brengen. Nog mooier zou zijn dat je meer doet waar je energie van krijgt en minder wat je energie kost. Dat is niet voor iedereen weggelegd, dus des te belangrijker is het om je bewust te zijn van jouw energie en activiteiten balans.

De basis

De basis is de verbinding met jezelf en waar je als mens voor staat. Speciaal voor die reden heb ik een e-book geschreven met 33 eenvoudige, maar krachtige oefeningen die jou stapje voor stapje uit je comfortzone halen. Een E-book wat je leven kan veranderen als jij in actie komt. De oefeningen noem ik Vitalizers, omdat je er ook fit en vitaal van wordt. Deze twee ingrediënten zorgen ook voor meer balans en geluk.

Download

Download het Gratis E-book Hier met 33 Vitalizers om dichter bij jezelf te komen

Wens

Wat wil jij graag bereiken? Schrijf hieronder je reactie of neem contact op en klik HIER