Vanmorgen kreeg ik een noodoproep van een moeder. Haar kind was erg duizelig en had enorme hoofdpijn. Samen lopen we een traject om deze duizeligheid handen en voeten te geven. Ik ben gelijk op huisbezoek gegaan. Hierbij realiseerde ik mij maar al te goed dat je als kind al de basis legt voor je gedrag, je gewoontes en gezondheid in je volwassenheid.

Gewoon

Inmiddels ben je dan al zolang gewend om op een bepaalde manier met situaties om te gaan dat je niet meer weet waar het ooit begonnen is. Het is gewoon geworden. Beter is het om een probleem in een vroeg stadium te bekijken en te herstellen Deze ouders zijn er vroeg bij om hulp te vragen en te vinden voor hun kind om het probleem wat nu speelt al op te lossen.

Cadeau

Deze aandacht is het mooiste cadeau wat je je kind mee kunt geven. Het is prachtig om het probleem of dilemma in een zo vroeg mogelijk stadium op te lossen, zodat je kind het niet levenslang mee hoeft te dragen. Ook al zijn de ouders zich natuurlijk van de gevolgen in de volwassenheid helemaal niet bewust.

Zelfvertrouwen

Ze geven hun kind nu iets waardevols mee. Iets wat het kind op dit moment helpt om lekker in zijn vel te zitten. Iets waar het ongemerkt zijn hele leven plezier van heeft. Dit opruimen en het vergroten van het bewustzijn van het kind over het omgaan met lastige situaties geeft het kind meer zelfvertrouwen en overtuigingskracht.

Het oplossen van de ogenschijnlijke kleine problemen waar een kind mee worstelt, biedt een stabiele basis voor nu en de toekomst. Het is een platvorm en een stevige fundering voor een gelukkige volwassene.

Verwachtingen

Als volwassen ben je aan stress gewend. De basis van Stress begint al als je jong bent, alleen wordt het dan nog niet zo genoemd. Ieder kind ervaart stress tijdens het opgroeien. Ieder kind gaat er anders mee om. Er wordt veel van een kind verwacht, thuis en op school. Ongemerkt gaat de stress ergens in je lijf zitten als signaal dat het teveel is. Als dit signaal niet wordt herkent worden de problemen of klachten erger.

Stress maakt meer kapot dan je lief is. Doe er wat aan, anders wordt het een tijdbom in je bestaan!

Je bent zo gewend aan je manier van leven dat je niet meer doorhebt dat je op een continue basis van stress leeft. Als je het even wat moeilijker krijgt in je leven, dan barst de bom. De basis van ons bestaan is rust en stabiliteit, hiermee kun je lastige en complexe situaties makkelijker aan. Bewust leven.

Wees alert en check regelmatig hoe het met jouw stresslevel gesteld is.

Jouw invulling

Hoe is het met jouw stresslevel in je leven? Herken jij wanneer je teveel stress heb opgebouwd?

Deel je ervaring hieronder, zodat we elkaar op deze manier kunnen inspireren om stress eerder te herkennen.

Bewust Leven!

​Deze moeder was een traject voor zichzelf begonnen met een specifieke vraag. Onderweg kwam het gezondheidsprobleem van haar kind ter sprake waar ze zich zorgen over maakte. Zo ontstond er ook een samenwerking met haar kind van 9 met een mooi resultaat. Op deze manier kan het hele gezin weer ontspannen en volop genieten van elkaar.

Download Gratis mijn E-book met 33 Vitalizers voor meer Energie en Vitaliteit. Een praktische reisgids die je dichter bij jezelf brengt.

Download Nu en ga op reis: Klik Hier