Vanmorgen kreeg ik een noodoproep van een moeder.

Haar kind was erg duizelig en had enorme hoofdpijn. Samen lopen we een traject om deze duizeligheid handen en voeten te geven. Hierbij realiseerde ik mij maar al te goed dat je als kind al de basis legt voor je gedrag in je volwassenheid.


Basis

Inmiddels ben je dan al zolang gewend om op een bepaalde manier met situaties om te gaan dat je niet meer weet waar het ooit begonnen is. Deze ouders zijn er vroeg bij. Om hulp te zoeken en te vinden om het probleem wat nu speelt op te lossen. Een mooie stap om problemen al vroeg aan te pakken.


Cadeau

Dit is het mooiste cadeau wat je je kind mee kunt geven. Het is prachtig om het dilemma of probleem in een zo vroeg mogelijk stadium op te lossen. Ook al zijn de ouders zich van de verstrekkende gevolgen in de volwassenheid natuurlijk helemaal niet bewust.

Ze geven hun kind nu iets waardevols mee, iets wat het kind op dit moment helpt om lekker in zijn vel te zitten, en waar het ongemerkt zijn hele leven plezier van heeft. Dit bewustzijn van het kind over het omgaan met lastige situaties geeft hun kind meer zelfvertrouwen en overtuigingskracht.


Dankbaar

Het oplossen van de ogenschijnlijke kleine problemen waar een kind mee worstelt, biedt een stabiele basis voor de toekomst en een platvorm voor een gelukkige volwassene.

De basis van Stress begint al als je jong bent, alleen heet het dan nog niet zo. Stress maakt meer kapot dan je lief is. Doe er wat aan, anders is het een tijdbom in je bestaan!


Gewend

Je bent zo gewend aan je manier van leven dat je niet eens doorhebt dat je op een continue basis van stress leeft. Als je het even wat moeilijker krijgt in je leven, dan barst de bom.

Wees alert en check nu hoe het met jouw stress level gesteld is.


Jouw invulling

Herken jij in dit verhaal iets van jouw gedrag of levensstijl?

Deel je ervaring hieronder, zodat we elkaar op deze manier verder helpen en naar een beter leven kunnen streven.

Bewust Leven!

​Deze moeder was een traject begonnen met een specifieke vraag. Onderweg kwam het gezondheidsprobleem van haar kind ter sprake waar ze zich enorm zorgen over maakte. Zo ontstond er ook een samenwerking met haar kind van 9 met mooie resultaten en bijzondere ontwikkelingen. Op deze manier kan het hele gezin ontspannen.