Het verhaal van de roze koek

Opgewekt

Er was eens een lief klein meisje dat Lissy heette, ze was nog maar 6 jaartjes oud. Ze had een lichte huid en springerige blonde haren. Ze was altijd opgewekt, spontaan en enthousiast. Ze had zo’n vrolijke lach en glinsterende blauwe ogen, dat iedereen haar lief vond en naar haar lachte. Ze woonde in een bovenhuis, samen met haar vader en moeder en haar grote broer. Ze had ook een hele lieve hond.

Voedbalveld

Iedere zondag ging ze met haar vader mee naar het voetbalveld. Haar vader voetbalde niet, maar hij vond het leuk om naar de plaatselijke voetbalvereniging te kijken. Lissy had geen interesse in voetbal en ze begreep er ook niet veel van. Zij vond het fijn om met andere kinderen in de speeltuin te spelen. Of om langs het veld te lopen en te kletsen met wie dat maar wilde. Ze babbelde er vrolijk op los.

Spaarcentje

Meestal lagen er lege flesjes langs het veld. Lissy vond het leuk om deze flesjes op te rapen en naar de kantine te brengen. In de kantine kreeg ze voor ieder teruggebracht flesje 10 cent. Dat was een mooi spaarcentje voor een klein meisje. Enthousiast hobbelde ze steeds naar buiten om nog meer flesjes op te halen. Soms vroeg ze aan een grote meneer of zij het lege flesje mocht hebben. Met een korte glimlach kreeg ze het lege flesje aangereikt. Zo had ze binnen een mum van tijd 10 dubbeltjes opgehaald.

Koek

Voldaan van haar activiteiten liep ze na een tijdje naar haar papa en vroeg of ze een koek mocht kopen. Zonder haar aan te kijken, omdat de wedstrijd zo spannend was, grabbelde hij in zijn broekzak en gaf haar wat kleingeld voor een koek. Enthousiast trok ze nog even aan papa’s broekspijp en riep blij: “Papa, kijk eens wat ik hier heb.”

Ksst…

En vol trots liet ze de dubbeltjes zien die ze had gekregen. Haar vader keek om en het enige wat hij met een gefronste blik zei was: “Je hebt daar zelf geld en dan vraag je mij om geld voor een koek? Ksst, maak dat je wegkomt.” En met een wuivend handgebaar stuurde hij het Lissy weg, zodat hij weer snel met zijn aandacht terug kon naar de wedstrijd.

Lissy begreep er niets van. Had ze iets verkeerd gedaan? Waarom was papa ineens zo boos op haar? Geschrokken van papa’s reactie ging het meisje naar de kantine om een roze koek te kopen. Stilletjes at ze deze op, niet begrijpend wat ze verkeerd had gedaan.

Pijn

Later, pas veel later ontdekte ze dat oude emoties pijn kunnen doen. Ze blijven jarenlang zitten waar ze zitten. Pas als je ze herkend en opruimt wordt het weer rustig in je lijf en voel je je bevrijd van de pijn. Dit kan jou ook verder helpen in je leven. Oprechte vrijheid zonder de pijn van de emoties van het verleden. Wil jij dat? Wij doen het samen, zodat jij meer vrijheid en geluk in je leven gaat ervaren.

Herken jij je in dit verhaal?

Deel je reactie hieronder en vertel een stukje van jouw verhaal

Download Gratis mijn E-book met 33 Vitalizers voor meer Energie en Vitaliteit. Een praktische reisgids die je dichter bij jezelf brengt.

Download Nu en ga op reis: Klik Hier