Een angst overwinnen, hoe doe je dat? Soms ben je je niet eens bewust dat je een angst bij je draagt. Je komt er pas achter als je er mee te maken krijgt. In 2011 was zo’n moment voor mij.

Vakantie

We waren met vakantie in Frankrijk. Ik hou van Frankrijk met die prachtige bergen, dagelijks een heerlijke temperatuur en de vliegensvlugge automobilisten. De kleine dorpjes met mini winkeltjes waar je iedere ochtend versgebakken broodjes kunt kopen en huisgemaakte jam. Jammie, dat is nog eens genieten.

Kiezen

Wij, mijn partner, ik en onze dochter vinden het altijd leuk om in de vakantie de dagen af te wisselen met verschillende activiteiten. De ene dag gaan we wandelen en de anders dag plonsen we in het zwembad van de camping. Om de beurt kiezen we een plaats die we leuk vinden of een superactiviteit om te doen.

Combinatie

Vandaag is het een superactiviteit geworden. Onze dochter is wild van klimparken. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik het ook heel leuk vind om te doen. Zo kiezen we ervoor om op deze mooie warme zomerdag de verkoeling van het bos op te zoeken. De combinatie van bos en klimpark is snel gemaakt.

Gevonden

Na wat zoeken in de omgeving hebben we een prachtig groot klimpark gevonden. We gaan op pad en na een korte instructie kunnen we de boom in. Veilig gezekerd en goed op elkaar lettend wandelen we geconcentreerd het parcours af. Onze dochter, die nog niet zo heel groot is, maakt voor haar doen best grote sprongen van plateau naar plateau.

Buigzaam

Zonder dat we het eigenlijk echt doorhebben staan we op een gegeven moment op zo ongeveer 15 meter boven de grond. De wind waait en we bewegen met de boomtoppen heen en weer. Nooit geweten dat bomen zo buigzaam zijn en zo ver kunnen bewegen. Het zelf ervaren als je zo hoog boven de grond staat is toch echt een ander verhaal kan ik verklappen.

Beneden

Een bijzondere ontdekking die maakt dat we ons toch even wat steviger vastklampen aan de boom bij de opkomende windvlaag. Maar goed, dat was naar boven survivallen. Maar als je boven bent is het ook de bedoeling dat je weer een keer naar beneden gaat.

Springen

We komen aan bij een Tarzan touw. Eerst eens even goed kijken wat de bedoeling is. Ja het is echt waar…. Je pakt het touw en springt naar voren en beneden richting een groot net wat daar hangt als een mooi schilderij met grote gaten.

Juiste moment

Wie gaat er eerst? Ik geloof niet dat ik het zo’n goed idee vind, maar ja ik moet toch naar beneden. Hoelang ik daar gestaan heb en hoeveel mensen ik voor gelaten heb weet ik niet meer. Het juist moment bestaat niet. Het is gewoon Het moment. Uiteindelijk heb ik toch de sprong gewaagd, nadat ik ervan overtuigd geraakt was dat iedereen het overleefde.

Trots

Voor mij was het letterlijk een sprong in het diepe… doodeng vond ik het… maar wat was ik trots nadat ik uitgeshaked was en me realiseerde dat ik het toch maar mooi gedaan had.

Goud

Op deze ervaring teer ik nog steeds. Wat een rijkdom is dat. Een onbetaalbare ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Het heeft me zoveel gebracht en opgeleverd dat ik het zo weer zou doen, ook al is het effect natuurlijk nooit meer hetzelfde als dat van toen.

Overwinnen

Wil jij je angst overwinnen en ben jij ook klaar voor jouw sprong in het diepe? Je hoeft niet letterlijk zo’n diepe een sprong te maken zoals ik heb gedaan, maar een sprong voorwaarts is ook vooruitgang. Wachten tot het juiste moment zou wel eens heel lang kunnen duren. Wil jij je angst overwinnen? Ik kan je daarbij helpen. Nu doen en niet langer last hebben van je angsten is een enorme bevrijding. Jij hoeft het niet alleen te doen. Wij doen het samen, hand in hand.

Delen

Durf jij hieronder een klein beetje van jouw angst te delen? Het helpt anderen ook over de streep…

Download Gratis mijn E-book met 33 Vitalizers voor meer Energie en Vitaliteit. Een praktische reisgids die je dichter bij jezelf brengt.

Download nu en ga op reis: Klik Hier