Als je stappen blijft zetten kom je vanzelf verder. Ik vertel het aan de klanten die bij mij in de praktijk komen. Ik leer het aan de kinderen, als ze niet zo veel vertrouwen hebben in zichzelf. En het werkt. Dat klinkt allemaal heel logisch, maar nu merk ik dat dit voor mij ook een grote stap is. Mijn eigenhandig geschreven boek ‘Liefdevol Contact met je Kind’ in situaties met een uitdaging is nu te koop in de plaatselijke kantoorboekhandel. Ik ben echt SUPER TROTS !

Onvoorstelbaar

Als iemand een jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik een boek zou schrijven dan had ik gelachen en het in alle toonaarden ontkend. Dat het boek ook nog te koop zou zijn in de kantoorboekhandel, bij bol.com en op de site van verschillende collega’s was helemaal een sprookje geweest. En toch is het waar, het is een feit, het is geen droom meer, maar werkelijkheid. Ik kan het zelf nog niet helemaal geloven, maar het is echt waar.

Gewoon doorgaan

Soms weet je niet als je ergens aan begint waar het toe leidt. Is dat nodig? Ik denk het niet. Als je doet wat je heel graag doet komen er dingen op je pad die je nooit had verwacht. Het is spannend om het op te pakken en het is niet altijd even makkelijk. Soms krijg je ook de neiging om het op te geven. Maar één ding kan ik nu bevestigen en jou adviseren: Gewoon doorgaan en volhouden!

Resultaat

En het resultaat is geweldig. Het is mijn Missie om zoveel mogelijk kinderen te bereiken om Hét verschil te kunnen maken in hun leven. Dit doe ik door moeders te motiveren om eerlijk te laten kijken naar hun manier van opvoeden. Niemand is perfect, maar je kunt je afvragen wat je liever anders zou willen doen in de opvoeding van je kind. Even kritisch in de spiegel kijken of je het doet zoals je het jezelf had voorgenomen toen je nog geen kinderen had. Waarschijnlijk was je vastbesloten om het op een bepaalde manier te doen of in ieder geval wist je hoe je het niet wilde doen.

Wat was het doel wat jij wilde behalen in de opvoeding? Hoe zag jouw beeld er uit van je kind wanneer het volwassen is? Welke eigenschappen heeft jouw kind waar jij trots op bent? Klopt dit beeld met de huidige werkelijkheid?

Gelukkig

Tijdens de opvoeding kun je altijd bijsturen, iedere dag opnieuw kun je beginnen om het anders te doen. Jij kunt er voor zorgen dat je kind veel zelfvertrouwen heeft, dat je kind weet wat hij wil en dat hij gelukkig is. Ouder zijn is een verantwoordelijke taak. Gelukkig hoef jij het niet alleen te doen en zijn er mensen in je omgeving die je een andere weg kunnen laten zien. Het boek ‘Liefdevol Contact met je Kind’ in situaties met een uitdaging, helpt je een stap verder als je bewust wilt opvoeden in verbinding met jezelf en je kind.

En jij?

Schrijf in het veld hieronder wat je jouw kind in ieder geval mee wilt geven.

Deel dit blog artikel via de Facebook, LinkedIn en Google+ knoppen, en laat de dromen van kinderen uitkomen.

Heb je het e-book ‘Liefdevol Contact met je Kind’ al? Download hier het gratis e-book!