Vroeger was alles anders. Wie had ooit kunnen bedenken dat vroeger ineens zo anders zou zijn? Dat alles in de wereld er zo anders uit zou gaan zien? Dat ons hele leven op zijn kop zou staan, met ons erbij? Corona. Inmiddels weet iedereen er wel iets van, heeft iedereen hier een mening over.

Wake-up call

Welke mening dat is, is niet eens zo belangrijk, maar dat er wezenlijk iets anders van ons gevraagd wordt moge duidelijk zijn. Als dit geen Wake Up Call meer is voor de wereld, dan weet ik het niet meer… Voor mij is ieder moment in het leven een kans om te groeien. Jezelf te herzien, jezelf te ont-wikkelen en te ver-beter-en.

Groeien in 2022

Groeien in 2022 is een beetje anders dan voorgaande jaren. Er zijn momenteel wel heel grote uitdagingen in ons leven binnengekomen. Wil en durf jij de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor je Gezondheid, Welzijn en Geluk? Want wie anders kan dat doen dan jijzelf?

Begin ergens…

Als je iets wilt doen, veranderen of leren is er altijd een actie nodig:

  • Eten, zonder eten te maken, gaat niet lukken
  • Leren, zonder boek, computer en informatie wordt lastig
  • Een gesprek voeren zonder een gesprekspartner blijft een fantasie in je hoofd

Actie is nodig om in beweging te komen en beweging is nodig om je doel te bereiken, je Dromen uit te laten komen. Bewust-er-zijn is een vereiste om de beweging aan te zetten. Een kleine of een grote stap maakt niet uit, een volgende stap is nodig om vooruit te komen.

Gezondheid

Op mijn opleiding leerde ik de definitie van gezondheid die in 1948 is vastgesteld door de WHO: Gezondheid is een toestand van volledig fysiek, geestelijk en sociaal welbevinden en niet van louter het ontbreken van ziekte. Voor mij is gezondheid veel breder, emoties en ervaringen leveren een grote bijdrage in het ervaren van gezondheid en welbevinden. De invloed die je hebt op je eigen gezondheid is veel groter dan je nu waarschijnlijk vermoed.

Een goede Gezondheid is aanwezig als jij je op verschillende deelgebieden in je leven tevreden en vitaal voelt. Dit betekent dat je niet alleen goed voor je lichaam moet zorgen maar ook voor alle aspecten daar omheen. Een goede gezondheid bestaat uit:

  • Goed voor jezelf zorgen in alle opzichten
  • Je lichaam voeden met de juiste brandstof, zodat het optimaal kan functioneren
  • Rust, Regelmaat en Harmonie in je leven brengen
  • Doen wat je leuk vindt en waar je positieve energie van krijgt
  • Luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft en daar op anticiperen
  • Sociale interacties begrijpen en ontwikkelen
  • Lief zijn voor jezelf, je omgeving en de natuur.

Een klein voorbeeld wat iedereen begrijpt:
Als je dorst hebt, ben je al te laat met drinken. Je lichaam snakt naar vocht en het geeft je een seintje om de watertank bij te vullen. Zo zijn er vele signalen van je lichaam die jou vertellen wat nodig is.
Een conflict met je moeder, vader, broer, zus, vriend of vriendin vertelt je veel over hoe je anders zou kunnen handelen om dit te voorkomen.

Wil je luisteren? Vooral naar jezelf?

Signalen

Luisteren begint bij jezelf. Als je luistert hoor je dingen die je anders niet hoort. Als je niet luistert mis je de boodschap en laat je iets waardevols liggen. Wat zou hier de bedoeling van zijn? Als jij meer met jezelf in gesprek zou gaan ontdek je kennis en informatie die niemand anders over jou kan weten. Hoe waardevol is dat?

Beter worden

Welke veranderingen zouden er ontstaan in deze wereld als iedereen dat zou doen. Welke realisatie zou er dan ontstaan bij ieder individu. En welke stappen wij als wereldbevolking dan met elkaar kunnen zetten? Is het dan toch mogelijk om met elkaar samen te leven en met elkaar iets moois te creĆ«ren? Volgens mij kan het alleen maar beter worden als wij met z’n allen ons meer bewust zouden zijn waar we mee bezig zijn.

Delen

Hoe luister jij naar jezelf? Deel je ontdekkingen in het veld hieronder en ontvang meer inzichten.

Download Gratis mijn E-book met 33 Vitalizers voor meer Energie en Vitaliteit. Een praktische reisgids die je dichter bij jezelf brengt.

Download Nu en ga op reis: Klik Hier