Wat maakt jou uniek? Dat is een goeie vraag, want wie ben je eigenlijk? Je ben zoveel en toch zo weinig. Je kunt allerlei eigenschappen opnoemen of rollen die je vertolkt, maar is dat wie je bent? Je kunt vertellen dat je veel hebt meegemaakt in je leven of juist niet. Maar maak dat van jou wie je bent?

Ervaring

Mijn persoonlijke ervaring is hoe ouder je wordt hoe meer je leert over wie je niet bent. Je bent niet al die eigenschappen, rollen, overtuigingen en ervaringen uit het verleden. Je bent los van dat alles iemand die vooral ervaart. Maar wat je ervaart wil nog niet zeggen dat je dat ook bent. Het is een ervaring. Een ervaring die jouw leven kleur geeft. Je kunt daar een betekenis aan hangen. En jij kunt kiezen welke betekenis dat is. Dus kortom, jij kunt kiezen of je van deze ervaring een negatieve ervaring maak of een positieve ervaring.

Gevoel

Negatieve ervaringen geven een akelig gevoel. Positieve ervaringen geven een fijn gevoel. Hoe kan het dan dat je onbewust soms toch vaker kies voor het negatieve gevoel en een enkele keer voor het positieve gevoel? Zo heeft ieder mens zijn eigen ervaringen en zijn maakt ieder mens zijn eigen indeling van het soort ervaringen die hij meemaakt.

Blauwdruk

Eigenlijk is het een soort blauwdruk van ervaringen uit het verleden waarop jij je nieuwe ervaringen plakt. En net zoals in een plaatjesboek, plak je ze daar waar ze overeenkomen met het voorbeeld, de voorgaande ervaringen. Je kunt je voorstellen als je een negatieve ervaring hebt gehad je iedere ervaring die daar op lijkt op de oude ervaring plakt. Zo wordt de stapel met gelijksoortige ervaringen steeds groter en steeds lastiger om te negeren.

Uniek

Zou het kunnen zijn dat ieder mens zijn eigen blauwdruk of basis heeft? Ja, ieder mens heeft zijn eigen blauwdruk gecreëerd en heeft hierop zijn eigen plaatjesboek gemaakt. Dat is wat ieder mens mens maakt. Dat is wat jou uniek maakt.

Gecreëerd

Wat maakt jou uniek? Wat ik net geschreven heb maakt jou uniek. Jou manier van denken, leven en ervaren maakt jou uniek. Echter de basis die jij gecreëerd hebt is geen vast gegeven. Het is alleen gebaseerd op een ervaring. En negatieve ervaringen kun je ontkrachten door de lading van de emotie eraf te halen. hierdoor blijft alleen de ervaring over en kun je nieuwe plaatjes verzamelen met positieve eigenschappen.

Onbewust

De blauwdruk en de ontstane basis is een onbewust proces van jouw systeem. Dit onbewuste proces is gebaseerd op onbewuste patronen. De patronen kun je bewust maken en daardoor veranderen. Ik duik graag in de wereld van de onbewuste patronen. In de onbewuste patronen van mezelf om te blijven groeien en in die van anderen. In die diepte vind je de grootst mogelijke schatten, de bijzondere beschrijving van jouw blauwdruk en al je opgeslagen voorgaande ervaringen.

Transformeren

Is dat leuk? Het is geweldig. Want dit betekend dat wie jij dacht wie je was helemaal niet zo hoeft te zijn. Ook jij kunt je negatieve ervaringen transformeren naar positieve ervaringen. En wie wil dat nou niet?

Wat maakt jou nog meer uniek?

Dat jij hiermee aan de slag wilt en gaat ontdekken dat je leven zoveel leuker, mooier en fijner kan zijn dan het nu is. Dat je er energie van krijgt en meer jezelf wordt. Zo ben je een voorbeeld en inspiratie voor je geliefde in je omgeving en voor anderen.

Wie ben jij…

Als je nog eens terug gaat naar de vraag: Wie ben ik?

Wat zou jij nu dan zeggen wie je bent?

Laat je reactie achter en inspireer anderen met je verhaal.